Media

De bekende blogger Lessen van Lisa heeft een leuke review geschreven over het inzetten van de filmpjes in haar bovenbouwklas. Lees haar ervaring.
mei 2017

In het boek ‘Gedrag in Uitvoering’ worden de filmjes van Rustmoment in de klas.nl bij de nuttige tips en boeken genoemd. Lees meer over het boek.
vernieuwde druk, mei 2017

AD De Ondernermer interviewde Wendy (oprichter van Rustmoment in de klas.nl) voorhun column ‘Sleutelmoment’ over het grote en kleine momenten die iemands leven bepaalde. Lees over Wendy haar sleutelmoment.
december 2016

Andere artikelen, afleveringen of blogs die zeker het lezen of bekijken waard zijn als je meer wilt weten over rust met kinderen:

David van Reybrouck vertelde in De Wereld Draait over zijn boek: ‘Vrede kun je leren’. Niks zweverig, met kennis vanuit de wetenschap, vertelt hij hoe iedere ochtend tien minuten op je adem letten een groot verschil kan maken. Het interview zal je inspireren: bekijk het interview bij DWDD.
mei 2017 (fragmentduur: 11.51min)

Diana Smidts, mede auteur van ‘Gedrag in uitvoering’ is een expert op het gebied van executieve functies. In dit interview zegt zij o.a.: ‘Ik verdiep me op dit moment in de rol van rust.’ ‘Want we weten dat kinderen die voldoende rust ervaren, beter functioneren. Ik denk dat dat gegeven echt onderbelicht is. Het zou heel goed zijn voor kinderen met zwakke executieve functies om meer kleine rustmomenten te beleven.’ Lees het hele interview hier.
En bekijk ook deze video’s op YouTube van Kinderpsy Educatie: Wat zijn executieve functies? en Waarom rust belangrijk is voor leren en gedrag.